Следващият съперник на Лукойл Академик в турнира за Купа УЛЕБ Бенетон Тревизо се подсили с нов играч, съобщава bulgarianbasket.com. Това е Джон Лукас III, който ще бъде в отбора до края на сезона. Той е на 25 години, висок е 180 сантиметра и играе като плеймейкър.

През миналата година Лукас игра 47 мача за Хюстън Рокетс в НБА със средно по 3.3 точки и 1.5 завършващи подавания. Играчът е повече известен като син на легендарния треньор Джон Лукас, който има 14 сезона в лигата като играч в Хюстън, Голдън Стейт, Вашингтън, Милуоки и Сиатъл, след това треньор с променлив успех в няколко отбори от лигата. Лукас вече има опит в Европа, тъй като в края на сезон 2005/06 игра 5 мача за Снайдеро Удине.

В същото време Бенетон освободи крилото Родриго де ла Фуенте. Испанецът не получаваше достатъчно игрово време и не се вписа добре в схемата на отбора след пристигането на новия треньор на отбора Октай Махмути.

Тази вечер тимът от Тревизо гостува на Солсоника Риети в пореден кръг от шампионата на Италия. Срещата започва в 19.45 българско време, което означава, че баскетболистите на Октай Махмути ще имат по-малко от 46 часа преди битката в София с Лукойл Академик в осмия кръг на група Н от УЛЕБ. След срещата с Риети отборът ще нощува в града, откъдето утре сутрин потегля за Рим за полет до София. Италианците пристигат в България в понеделник следобед и ще проведат две тренировки до мача.