Барселона с Александър Везенков в състава си записа трета загуба като домакин в Евролигата. В изключително напрегнат двубой Олимпиакос успя да измъкне победата 7 секунди преди финалната сирена. Два точно изпълнени наказателни удари на Вангелис Манцарис и последващата неуспешна атака на гарда на "каталунците" Тайрис Райс донесе 12-и успех от началото на надпреварата за гърците - 69:67.

Йоргос Принтезис и Мат Ложески се отчетоха с 16 и 11 точки за победителите, а за Барселона Тайрис Райс вкара 15. Силно включване от пейката направи Петери Копонен, който бе най-резултатен за "каталунците" със своите 16 точки.

Българинът Александър Везенков записа 18 минути на паркета, за които успя да вкара едва 2 точки, овладя 1 борба и записа 1 асистенция.

В друг мач от вечерта Цървена Звезда и Фенербахче направиха запомняща се среща, която „звездашите“ спечелиха след победния кош на Чарлз Дженкинс 14.3 секунди преди края за 75:73. С успеха Звезда излезе на седмо място във временното класиране на Евролигата, а Фенербахче заема пето място и като че ли се отдалечи от челото. Огнен Кузмич бе над всички за победителите, записвайки 21 точки и 8 борби. За Фенербахче Екпе Удо и Луиджи Датоме завършиха с по 16 точки.

В останалите среща от деня Дарушафака победи Баскония с 98:89, а Уникс Казан се поздрави с успеха срещу Броуз Баскет.