Испанските грандове Барселона и Реал Мадрид тръгнаха с победи в тазгодишното издание на най-силния европейски клубен турнир Евролигата. С успех се поздрави и третият испански тим, играл днес – носителят на Купа УЛЕБ за миналия сезон ДКВ Ховентут. Олимпиакос, Цибона, Алба Берлин и Ефес Пилзен също регистрираха победи.

Най-драматично бе на срещата Цибона – Макаби Тел Авив 81:79, както и на двубоя Ефес Пилзен – Партизан 61:60. В баскетболен център „Дражен Петрович” срещата бе много оспорвана от началото до края, като едва в заключителната част домакините от Цибона съумяха да дръпнат малко в резултата и да опазят успеха си. Ефес от своя страна имаше комфортна преднина на Партизан до края на 30-те минути, но гостите от Белград се вдигнаха на щурм и до финалните минути поддържаха интригата.

Не по-малко интересно бе и в Берлин, където Алба обърна Лотоматика Рома и спечели със 68:63, след като изоставаше във всяка една от предишните три четвъртини. Българският национал Ибрахим Джаабер игра 18 минути за Лотоматика, като записа в актива си три неточни изстрела, една асистенция и една борба.

Останалите резултати от деня:

Еър Авелино – Олимпиакос 69:83

Нанси – Барселона 54:82

Ховентут – Унион Олимпия 81:64

Реал Мадрид – Паниониос 87:66