Баскетболният Рилски спортист посреща косовския Сигал Прищина утре вечер от 19.30 часа в реванш от финалния плейоф в Балканската лига. В първия мач Сигал Прищина победи със 74:72 точки. 

“Отборът е във форма, играе финални мачове и това е нормално. Чувства се обстановката, има приповдигната атмосфера. Всичко е като пред финал. Психологията за мача за мен е водеща. Ще искам да се опитаме да не променяме нищо в това отношение, защото играхме много концентрирано, а същевременно и спокойно, без напрежение. По отношение на играта - не съм привърженик на големи промени, но в някои детайли, където имаме пропуски и потенциал да подобрим нещо, ще се опитаме. Готвим се като за всеки друг мач, не искам да правим някакви извънредни неща и да се вкарваме в някакъв натиск и напрежение”, коментира старши треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски, цитиран от bgbasket.com. 

“Наградата за Най-добър треньор в Балканската лига е приятно нещо, за всеки един треньор би било. Това е някакво признание. Все пак стигнахме до финал, а аз съм водил тима през цялото време. Треньор без играчите е нищо. Това е признание към всички, но наградата обикновено я получава треньор. Обратното важи също - когато има неуспехи треньорът отнася критиките. Стоя на земята. Едно такова нещо не може да ме промени, но при всички положения ми дава едно вътрешно удовлетворение”, сподели още Барчовски.