Балканска лига постигна договорка за три години със SIGAL UNIQA, член на базираната в Австрия застрахователна група UNIQA.

Договорът бе подписан от Авни Понари - изпълнителен директор във фирмата, също и президент на албанската баскетболна федерация, и Шай Щрикс - спортен директор на Балканска лига.

„Балканска лига е изключително горда, че компания с такава репутация се съгласи да си сътрудничи с нашия балкански проект и да даде възможност лигата да носи името на компанията за следващите три години. Това само показва и доказва, че, въпреки че турнирът е представен само на Балканите, с добра организация и ползи за местните общества чрез развиване на спорта, той получи доверието на толкова разпознаваем бранд.  И все пак, човекът зад всичко това и този, който повярва в Балканската лига и в това, което прави е г-н Авни Понари. Бидейки в същото време и президент на албанската баскетболна федерация, Авни Понари е и голям приятел и поддръжник на баскетболната игра. Той работи неуморно, за да промотира баскетбола не само в Албания и Косово, но и в целия регион. Сега, поемайки задачата да бъде част и от Балканската лига, г-н Понари добавя още едно постижение в своята, така или иначе, богата колекция на признателности - заедно с многобройните награди и позиции, които заема в родината си Албания и из цяла Европа, той е и член на финансовата комисия на ФИБА Европа“, се казва в изявлението на Балканската лига.

Сезонът в Балканската лига започва на 13 октомври с мач в Косово между дебютанта Башкими и полуфиналиста от миналия сезон Пея.