Програмата на Балкан (Ботеград) в редовния сезон на турнира за Купата на Европейската баскетболна централа (ФИБА Европа) вече е ясна.

Ботевградчани попаднаха в група Д в компанията на чешкия Опава, БК Патриоти Левице (Словакия) и загубилия квалификациите за Шампионската лига между Керавнос (Кипър), Бенфика (Португалия) и Голдън Ийгъл (Косово).

Първият мач на Балкан в Купата на ФИБА Европа ще бъде на 12 октомври, когато българският шампион трябва да гостува в Словакия на БК Патриоти Левице. Следват три поредни домакинства - на 19 октомври на Опава Чехия, на 26 октомври срещу загубилия от квалификациите за Шампионската лига, а на 2 ноември Балкан ще приеме словаците.

Последните две срещи в групата са гостуване на Опава на 23 ноември и на загубилия квалификацията за Шампионската лига на 30 ноември.

Всички двубой от груповата фаза ще се играят в ден сряда. Мачовете в Ботевград ще бъдат с начален час 19:00. За следващата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа се класират първите два отбора от всяка една от осемте групи.

Вицешампионът Рилски спортист ще тръгне от квалификациите в надпреварата и ще играе срещу победителя от двойката Арис (Гърция) - БК Улвс (Литва) в полуфиналната фаза на пресявките.