Балкан загуби от Галил Гилбоа със 71:77 в София в мач от редовния сезон на Балканската лига, и така почти се прости с шансовете си за директно място във Финалната четворка, и вероятно ще трябва да мине през четвъртфинали.

С успеха си в зала "Универсиада", Галил е лидер, и трудно ще загуби една от първите две позиции. Двубоят се игра в София, тъй като израелците настояваха, че залата в Ботевград не е подходяща за срещите от турнира. Галил бе и единственият отбор, възпротивил се да се играе там през целия сезон.

Балкан не започна убедително, като позволи доста лесни кошове на съперника в първите минути. Освен хлабавата защита, стрелбата от тройката сериозно изневеряваше на ботевградчани. Силна серия на Галил през втория период даде преднина от осем точки за гостите на почивката - 35:43.

Третата четвърт бе най-силна за Балкан, направи 13 поредни точки, и поведе в резултата. Авансът се задържа чак до последните минути, когато Галил отговори със страхотна серия, и 1.38 минути преди сирената изравни, за 71:71. Ботевградчани така и не намериха път към коша на съперника до края, и в крайна сметка израелците си тръгнаха с победата - 71:77.

Най-резултатен за ботевградчани бе Иван Лилов със 17 точки, а той добави и 6 асистенции и 4 борби. Ноа Далман завърши с 14 точки и 13 борби, а Мартин Маринов се включи с 11 точки от пейката.

ДеШон Симс завърши с 24 точки и 7 борби за гостите, а Кени Бойнтън, който бе в основата на късния обрат, приключи с 16.