Балкан се наложи над Пея с 96:76 в последния си мач от редовния сезон в Балканската лига. Двубоят бе и своеобразно сбогуване на ботевградския тим със старата зала, тъй като откриването на "Арена Ботевград" е в края на настоящата седмица.

Балкан вече си бе осигурил мястото в Топ 6, като днес определи и своя съперник на четвъртфиналите, и това ще бъде Теодо Тиват. При успех, Пея щеше да заеме мястото на Теодо, но вместо това, българският състав игра изцяло феърплей, спечели мач без значение за своето класиране, и ката изхвърли Пея от надпреварата. В Топ 6 благодарение на това остана македонският Куманово.

Единственото, което остана да бъде решено в редовния сезон, е второто място, което ще стане притежание или на Левски, или на Сигал Прищина. "Сините" гостуват в Косово в сряда, и който победи, ще се присъедини към Галил Гилбоа, директно във Финалната четворка. Загубилият ще играе четвъртфинал с Куманово.

Балкан нямаше проблеми с Пея, бързо взе двуцифрен аванс, и го поддържаше до втората четвърт. Тогава гостите успяха да се доближат до четири точки от съперника, но "зелените" пак дръпнаха преди почивката, със седем точки. По-добрият старт на домакините и в третата четвърт, им позволи да се откъснат и повече не позволиха преднината им да падне.

Ноа Далман завърши с 23 точки и седем борби за Балкан, Логан Стъц добави 16, а Павел Маринов се отчете с 14 точки и осем борби. Фреди Хаус приключи с 23 точки за Пея, а Тео Симович отбеляза 16 и взе 10 борби.