Отборите на Балкан (Ботевград) и Рилски спортист (Самоков) може да играят в една група на европейския клубен турнир по баскетбол за мъже за Купата на ФИБА-Европа. Жребият беше изтеглен днес на в Мюнхен.

Ако Балкан победи Цмоки Минск (Беларус) в първия квалификационен кръг на Шампионска лига, но отпадне във втория, ще попадне в група "В" заедно с другия български участник Рилски спортист. В групата са още два отбора от Украйна - БК Киев-Баскет и Прометей.

Ако някой от двата тима Балкан или Цмоки се класира за редовния сезон в Шампионската лига, група "B" ще останат само три отбора - Рилски спортист и двата украински тима.

Ако Балкан загуби още в първия квалификационен кръг на Шампионска лига от Цмоки Минск, ще попадне в група "G", която е единствената с три отбора. В нея са само Капфенберг (Австрия) и Парма (Русия).

Според новия формат на турнира няма квалификации за влизане, а в редовния сезон ще участват общо 27 отбора, разпределени в 7 групи - шест с по четири отбора и една с три. 16 отбора влизат директно в групите, а 11 ще се присъединят от Шампионска лига.