Байерн Мюнхен записа четвърта поредна домакинска победа след 83:71 над шампиона в Евролигата Анадолу Ефес.

Германският гранд водеше в резултата в голяма част от мача, но успя да изкове успеха си чак в последната четвърт, която взе с резултат от 17:7.

Владимир Лучич, Огюстен Рюбит и Дешон Томас бяха най-резултатни за Байерн с по 18 точки, като сърбинът Лучич овладя и 12 борби. Още 10 точки от пейката добави Отело Хънтър.

За гостите от Турция по 18 точки вкараха Шейн Ларкин и Родриг Бобоа, а 13 прибави Брайънт Дънстън, но едва шестима играчи от използваните в мача 10 от Ергин Атаман вкараха точки.

В Северна Испания Баскония разгроми френския АСВЕЛ Лион-Вильорман с 91:66. До полувремето мачът бе напълно равностоен и Баскония водеше само с точка при 45:44. През вторите 20 минути обаче испанският тим имаше пълно превъзходство и не остави шансове на АСВЕЛ.

Петима играчи на баските приключиха с двуцифрен актив, като по 15 точки вкараха Рокас Гиедрайтис и Симоне Фонтекио. Стивън Енох завърши с 14 точки, а по 13 реализира Уейд Болдуин IV и Матю Костело.
За АСВЕЛ Крис Джоунс беше най-полезен със 17 точки.

В последния късен мач от програмата руският УНИКС Казан спечели гостуването си на Макаби Тел Авив с 85:74 след 26 точки, 6 борби и 6 асистенции на Лоренцо Браун.

Айзея Кенън добави още 18 точки от пейката за УНИКС, а Марио Хезоня приключи с 14.

За тима на Макаби, който водеше с 66:63 преди заключителната четвърт, Скоти Уилбекин вкара 18 точки.

От 22:00 часа днес е мегадербито на Евролигата между отборите на Барселона и Реал Мадрид.