Шампионът на България Лукойл Академик ще срещне победителя от двойката между Капфенберг Булс (Австрия) и Бенфика (Португалия) във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, отреди тегленият в Мис, Швейцария жребий.

При успех, в последния кръг на пресявките Лукойл ще има тежка задача срещу един от литовските представители в турнира - Ювентус Утена.  Победителят от този поток ще се включи в група "А", в която попаднаха отборите на Монако (Франция), Апоел Олон (Израел), Мурсия (Испания), Енисей Красноярск (Русия), Динамо Сасари (Италия), ЕВЕ Баскетс (Германия), а последният участник в групата ще бъде още един квалификант, определен измежду Соколи Карпош (Македония), Калев Крамо (Естония), Фехервар (Унгария) и Пънар Кършияка (Турция).

Квалификационната борба в турнира започва с мачове на 19 и 21 септември. Вторият кръг, в който ще играе и Лукойл, е предвиден за 24 и 26 септември, а евентуалните срещи с Ювентус ще се играят на 29 септември и 2 октомври. Двубоите от груповата фаза на турнира стартират на 10 октомври.