Младият български баскетболист Божидар Аврамов вкара първите си официални точки за мъжкия отбор на Памеса Валенсия, като при това го направи в среща от евротурнирите.

В мач от третият кръг на група D от турнира за Купа УЛЕБ испанският тим победи Анвил Влоцлавек с убедителното 78:58. 17-годишният талант игра 11 минути и завърши с 5 точки. Той вкара 2 от 3-те опити за две точки, а също добави и един успешен наказателен удар в актива си.

Мачът се игра пред 5000 зрители в зала „Фуенте Сан Луис” във Валенсия. Миндаугас Тиминскас бе най-резултатен за домакините с 15 точки, а Рубен Дъглас и Станко Барач добавиха по 11. За гостите Збигнев Бялек вкара 11 точки.

След мача старши треньорът на Памеса Валенсия Фотиос Кацикарис изрази задоволство от факта, че неговият отбор е спечелил, както и от това, че дава повече време на терена на Аврамов и Виктор Клавер.

Памеса Валенсия води в класирането на тази група D заедно с московския Химки. И двата отбора са без загубена среща до този момент. Следващият вторник испанците приемат у дома украинския Азовмаш.