Памеса Валенсия на българина Божидар Аврамов постигна ценна победа над Азовмаш с 68:66 точки в поредния кръг от Топ 16 на турнира Еврокъп. Баскетболният национал, който е смятан за едни от най-перспективните родни играчи, обаче не взе участие в срещата, макар да бе в групата на наставника Невен Спахия. Испанският Памеса е на втора позиция във временното класиране в своята Група K с три победи и една загуба. Начело са сърбите от Хемофарм, които надвиха сънародниците си от Цървена звезда с 91:65 точки като гости.

Американецът с български паспорт Родерик Блекни пък изигра силен мач за своя тим Тюрк Телеком, но турците паднаха в Италия от Бенетон с 87:89 точки. Гардът Блекни завърши с 16 точки, от които четири тройки, плюс четири асистенции за 31 минути на полето. Тюрк Телеком заема последното място в Група J с едва един успех от четири срещи до момента. Бившият тим на Деян Иванов Задар се справи като гост с УНИКС със 71:69 точки и е втори във временното класиране с актив 2-2. Начело е Бенетон без поражение до тук.

В другите две групи лидери са Динамо Москва също без загуби от четири мача, след снощния успех над гръцкия Маруси и Лиетувос Ритас, който победи Артланд Драгонс.

Резултатите от Еврокъп:

Група I
Химки – Панелиниос 101:94
Маруси – Динамо Москва 76:80

Група J
УНИКС – Задар 69:71
Бенетон – Тюрк Телеком 89:87

Група K
Цървена звезда – Хемофарм 65:91
Памеса Валенсия – Азовмаш 68:66

Група L
Артланд Драгонс – Лиетувос Ритас 70:79
Билбао – Шарлероа 82:78