Президентът на баскетболния Черно море Асен Христов заяви, че е сигурен в потенциална на варненци да играят финал в Балканската лига. Воденият от Даниел Димитров тим надви сръбския Раднички с 86:79 точки в първия си мач в регионалната надпревара.

„Като фен съм много щастлив, а като президент се надявам да показваме още по-добри игри и да вървим напред. Имаше голямо напрежение от наша страна, защото това ни беше първи мач и момчетата сами си го направиха труден от време на време. Наистина отсреща имаше класен съперник, но се отпускаха на моменти или решаваха да правят красиви изпълнения. Тук се показа и ролята на треньора. Мисля, че треньорът в последната една минута проведе много по-добре тактически мача, отколкото сръбският треньор. Все още съм сигурен, че имаме потенциал да стигнем финала. Въпросът е дали ще го реализираме. Вижда се, че отборът ни е много млад и не забравяйте, че тези момчета са събрани преди 2 месеца. Заслугата за победата е в много голяма степен на треньора. Даниел се справи прекрасно за млад треньор”, коментира Асен Христов.

Капитанът на Евроинс Черно море Симеон Ценов каза след успеха: „Започнахме много напрегнато двубоя, но се успокоихме с течение на мача. Контролирахме го и бях сигурен, че ще спечелим. Те все пак са сръбски отбор, трениран и играха твърдо.Успяхме да се справим и съм много доволен. Една от причините бе, че това ни е първи мач в Европа от 8 години насам. Очакванията бяха големи. Нашата цел в Балканската лига е да постигнем колкото може повече победи.”

Наставникът Даниел Димитров пък благодари на публиката в зала „Конгресна”.

„Предвид старта на Балканската лига, стана ясно, че всички мачове ще са трудни. Мога да кажа, че напрежение властваше повече, защото на повече момчета им е за първи път да играят в такъв турнир. Благодаря на феновете и посвещавам победата на тях и на спонсора на отбора г-н Асен Христов. Имах разговор и с г-н Варчев днес и той беше най-развълнуван, защото си представям през тези 8 години какво е изтърпял, за да се върне пак отборът на европейската сцена. Победата е за целия град Варна. Победихме с характер. Сърбите наказваха всяка наше грешка, но показахме характер в последните 5 минути”, сподели Димитров.