„Първо, искам да поздравя Кърка. Те имат чудесен сезон и заслужаваха да спечелят. Разбира се и за нас победата щеше да е заслужена, ако бяхме победили, защото изиграхме добър мач. Може би решаващо бе, че Кърка ни надви по борби”, коментира старши треньорът на ЛукОйл Академик Йовица Арсич на пресконференцията след поражението от Кърка в Словения и отпадането на тима от Еврочалъндж.

„Както и очаквахме, получи се тежък сблъсък. Имахме нашите шансове, но точно в края направихме прекалено много грешки и това бе решаващо. И въпреки това имахме шанс да победим. За съжаление не отбелязахме в последната си атака и Кърка спечели”, добави американецът Травис Питърсън.

„Бих искал да благодаря на нашите фенове. Спечелихме мача заедно с тях. Надявам се, че ще продължат да ни подкрепят, защото то заслужаваме. Това е вторият ни Файнъл Фор този сезон, а никой не очакваше това. Благодаря на играчите и екипа ми, защото свършихме много работа. Мачът с ЛукОйл беше може би най-тежкият ни този сезон. Те бяха близо до успеха, но ние наложихме нашия ритъм в последните минути”, заяви щастливият наставник на словенския Кърка Ново место Александър Джикич.