Старши треньорът на ЛукОйл Академик Йовица Арсич коментира след поражението от Спартак в Санкт Петербург, че тимът му е имал шанс да спечели. „Спартак е много добър отбор. Ние трябва да играем добър баскетбол през всичките 40 минути, но не успяхме да го направим. Имахме шанс, но не се получи. Когато поведохме със 7 точки, нямаше как да отделяме цялото си внимание на защитата, защото ни трябваше успех с 10 точки”, заяви сръбският треньор на „студентите”.

„Спартак се класира за четвъртфиналите на Еврочалъндж като първи в групата. Поздравявам играчите си. Мачът бе проверка за тима ни, как ще се държи след победата над ЦСКА и в началото не успяхме да се справим с тази проверка”, пък каза наставникът на руснаците Цвика Шерф.

Бившият баскетболист на ЛукОйл Академик и настоящ на Спартак Перо Антич сподели: „Имахме възходи и спадове, но това е баскетболът, всичко може да се случи. Точно затова ние харесваме баскетбола. Спечелихме и това е най-важното. Резултатът е най-важен. Не мислим за съперника на четвъртфиналите.”