Пресконференцията след мача ЛукОйл Академик – Лугано бе посетена от един единствен журналист, който изслуша мнението за двубоя на треньора на швейцарците и един техен баскетболист, както и на Травис Питърсън от домакините. Накрая Йовица Арсич сподели мнението си за мача и очакванията му от участието на тима в следващата фаза на Еврочалъндж.

„Мачът бе интересен като развитие на резултата, заяви Арсич. Не бе толкова качествен, колкото очаквахме.Можехме да го изиграем и по- добре. Но без напрежението, нямаше резултата значение за нас, се стигна до отпускане.Играчите, които получаваха преди по- малко минути за изява, сега не използваха дадения им шанс. Стигна се до равенство в резултата през по – голямата част от мача, а това не трябваше да става.”

В сряда ЛукОйл играе мач за първенството с Черно море, дали играчите не са се пестили и за този двубой в Правец?

„Ако са мислили за този мач, то трябваше да изиграят по най – добрия начин минутите на терена и да имат възможност след това да почиват, счита Арсич.Не правехме никакви сметки.Трябваше да победим заради феновете,които имаме. Те заслужават да бием заради тях във всеки един мач.”

Арсич е убеден, че мотивацията за момчетата му в следваща фаза ще са по- силните съперници. Няма място за сметки. Трябва да се раздава ЛукОйл на сто процента, защото иначе няма шанс срещу силните отбори. Няма слаби отбори. Със сигурност новата група ще е много по- силна от досегашната.Трябва отборът да е в по- добро състояние.

„Нормално е да искаме да се класираме за финалната четворка, заяви Арсич. Босът ни каза, че иска да играем финалната четворка и е нормално ние да направим всичко възможно да се класираме за там.Трябва да заиграем още по- добре и да имаме и късмет. Да не се случи на осминафинал да играем срещу най- силния отбор и да нямаме вариант да продължим.”

Дали с този състав ЛукОйл ще преследва целите си и след Нова година?

„След мача с Варна ще направим анализ да видим къде сме силни, къде сме слаби, разкри Йовица Арсич. Ще направим кратък разбор на следващите ни противници за да видим къде евентуално може да имаме проблеми.Тогава ще вземем решение ще има ли някакви промени или не.”