Баскетболният Левски Лукойл очаква гръцкия Арис в третия си мач от груповата фаза на турнира ФИБА Къп.

Срещата е в сряда вечер от 19:00 часа в зала "Универсиада".

Левски има на сметката си две победи пред своя публика до този момент в своята група G - първата срещу украинския Днипро, а втората срещу финландския Катая.

Отборът на Арис пък изненадващо отстъпи у дома в Солун на старта на турнира от Катая, след което надви Днипро.

Играчите на треньора Константин Папазов са лидери във временното класиране, а "жълто-черните" от Солун са веднага след тях.

Вчера пък Арис допусна загуба в гръцката лига от гранда Олимпиакос с Александър Везенков в редиците - 64:68 точки, а тимът пристига в София по-късно тази вечер, като не е предвидена тренировка в зала "Универсиада". 

В състава на Арис е Димитрис Вергинис, който е добре познато име у нас от престоя си в Лукойл Академик през сезон 2013/2014.

В отбора на гостите е и Лефтерис Бохоридис - талант от школата на клуба, който тръгна към мъжкия баскетбол и който бе наложен в мъжкия състав на солунчани рамо до рамо с Везенков.

Другото любопитно нещо е, че и до днес, селекционер на Арис е Вангелис Ангелу - човекът, пръв повярвал в качествата на Александър Везенков и дал му път в първия тим на Арис, откъдето той бе забелязан от Барселона.