Американецът с български паспорт Ибрахим Джабер за пореден път бе най-полезният баскетболист за своя Лотоматика Рома, при успеха с 83:71 над Маруси като гост в Гърция. Смелият тим на Маруси, новак в Евролигата, се бори здраво, но в първата и последната четвърт не удържа натиска на по-класния си съперник. На почивката разликата бе само шест точки в полза на Лотоматика – 47:41, и тя се запази и след третата част, но накрая опитът си каза думата и римляните удържаха победата.

Джабер, който и през уикенда направи фантастичен мач във вътрешното първенство на Италия, игра 35 минути, за които регистрира 14 точки, седем асистенции, четири борби и три откраднати топки. Като цяло Рома показа добра стрелба в мача, включително и от дистанция. И двата състава не разчитаха много на борбата под коша, и общо овладяха точно 50 отскочили топки. Маруси се представи доста добре в отбрана, но пропуснатите кошове се оказаха повече от тези на съперника.

Най-резултатен в срещата бе съотборникът на Джабер Уинстън Кенеди с 16 точки, а за домакините Джеймън Лукас реализира 15. Лотоматика оглавява своята група С с три победи след три кръга, и е единственият тим в групата без загуба.

В група А друг италиански отбор – Монтепаски Сиена също вече е с три поредни победи, след успех като гост на Асвел Вилюрбан с 82:65. Фенербахче постигна втора победа в групата, след изпълнен с обрати мач срещу Цибона – 67:62.

Единственият двубой от група В, който се игра днес, завърши с очакван успех на Олимпиакос над Лиетувос Ритас – 97:73. Линас Клейза наниза 20 точки, а Джош Чайлдрес добави 18 за гръцкия гранд.

В група D Химки победи Олденбург със 77:72, а Асеко Проком Гдиня се наложи над Армани Джийнс Милано с 88:83.