Американецът Аландо Тъкър е сред онези баскетболисти, от които се очаква да поведат отбора на Лукойл Академик към победа в трудното гостуване на румънския шампион Асесофт Плоещ. На път към северната ни съседка, бившото крило от НБА коментира ситуацията около Лукойл Академик и настройката на „студентите“ пред клубният сайт така:

„Мачът, който ни предстои в сряда е също толкова важен, колкото важни за нас бяха всички предишни двубои, които уви, бяхме близо, но не успяхме да спечелим. Срещата в Румъния е нашата последна възможност да оставим живи шансовете си в Европа и сме длъжни да играем така, че да съхраним тази възможност. Това бе нашата цел преди началото на сезона, това е нашата цел и сега, въпреки тежкото положение, в което изпаднахме“, заяви американецът.

„Съперникът ни е силен отбор, с много силно домакинство и ние подхождаме с необходимото уважение към него, но в същото време това е отбор, който може да бъде победен, дори като гост. Трябва да сме на ниво, да дадем максималното, на което сме способни. Не отделно и само някои, а всички до един и всички заедно“, допълни Тъкър на път към Румъния.

Лукойл Академик и Плоещ излизат утре от 19.30 часа българско време.