Натурализираният американец Седрик Симънс, който тази година се отзова на повиквателната на селекционера на националния ни тим Росен Барчовски, вече е в България. Неприятното за центъра е, че багажът му се е изгубил при пътуването.

Симънс игра за испанския Асефа Естудиантес и пристига у нас след участие в Лятната лига на НБА в Лас Вегас. Дали Седрик Симънс ще може да играе за България в срещите от стартиращия утре турнир European basketball tour, ще се преценява тепърва, защото старши треньорът Барчовски и целият щаб трябва да са наясно с физическото състояние на американеца.

Колкото до капитана Филип Виденов, Росен Барчовски сподели: „Филип Виденов мина преглед. Кракът му е добре. Днес тренира на 100% и ще играе на турнира. Поне 15-20 минути ще играе.”

В навечерието на международната надпревара с Турция, Полша и Украйна, Барчовски коментира: „Настроението ми е приповдигнато, заради чудесната зала, условията, които са създадени и заради присъствието на такива силни отбори. Турнирът е приятелски, но ще е доста сериозен и ние така ще подходим. Отборът ни е млад и ще трябва да се доказваме и пред себе си, и пред публиката. Не сме в най-добрата си форма. Убеден съм, че ще видите един страшно надъхан и мотивиран отбор. Надявам се тази огромна за България зала да събере доста хора и да се продължи инерцията от Европейското първенство за младежи. Поздравявам ги за представянето. Не случайно поканих двама от играчи в мъжкия състав. В предстоящия турнир трябва да се забавляваме и така да зарадваме публиката. В крайна сметка спортът е за удоволствие на хората. Надявам се това да се получи. Дано хората да дойдат. Няма да съжаляват. Повиквателната на Павлин и Митко означава, че имат шанс. Трудно ще е, защото при мъжете е съвсем друго. Талантът им е безспорен. Трябва да получат този шанс, защото го заслужават. Трябва колкото може по-бързо да попаднат в тази атмосфера, за да може адаптацията да се случи бързо.”