Старши треньорът на Балкан Ацо Тодоров не е доволен от бронзвите медали в Балканската лига по баскетбол. В спора за третото място тимът се наложи над домакините на финалната четворка Сигал Прищина със 79:73 точки след силна игра в последната четвърт.

„Генерално погледнато, от моята баскетболна философия, третото място не е постижение. Това може би е един хубав край, защото никой не ни даваше шансове дори да влезем в четворката през този сезон, и според качествата на останалите отбори, според бюджетите им. Все пак е по-добре да завършим с победа, отколкото със загуба в турнира. Все пак дойдохме да спечелим титлата, но се прибираме с бронза“, сподели наставникът.

„Наистина е важна доза самочувствие, защото днес спечелихме без двама от най-опитните ни играчи и срещу отбора-домакин, който имаше силна подкрепа в залата. За нас плейофите в България са много важни, да ги приключим в два мача, за да видим кой ще спечели след това – Левски или Самоков.“

„Преди плейофите играчите ще получат два дни почивка. Мисля, че в тези два дни ще опитаме да възстановим Лилов и Груев, за да излезем в следващия мач в пълен състав. Ако играем с Левски на полуфинал, серията ще приключи в четири мача в полза на Балкан“, завърши Ацо Тодоров.