Състезателите на Левски водени от старши треньора Тити Папазов и помощника му Тони Дечев проведоха вечерната си тренировка в зала „Пионир” преди гостуването утре на сръбския ОКК Белград в Балканската лита, като специално наблегнаха на стрелбата в края на заниманието. „Сините” имаха около два часа за почивка след пътуването с автобус от София до Белград, а тренировката ще бъде и единствена за българските баскетболисти преди двубоя в сряда от 19 часа наше време, а утре предстои и видео разбор на играта на съперника.

Интересното е, че седемхилядната зала „Пионир” бе разделена на три отделни част от подвижни конструкции, като докато баскетболистите на Левски провеждаха вечерното си занимание, в отделената част от съоръжението се водеше тренировка по художествена гимнастика за деца.

Факт е, че утрешният съперник на „сините” не е от класата на най-добрите сръбски отбори, които играят в Адриатическата лига и е логично двубоят да предизвиква по-малък интерес от обичания за баскетболните сблъсъци в Западната ни съседка. Местния ОКК Белград, чийто баскетболисти тренираха преди българите, е съставен изцяло от сръбски играчи, като най-полезни при успеха над Спартак Плевен през октомври с 94:93 точки бяха гардът Драган Крушчич и 203-сантиметровият Милош Сузич, отбелязали по 24 точки в коша на плевенчани. Сърбите демонстрираха добра стрелба от средно разстояние тогава и точен мерник от наказателната линия.

Именно победата срещу плевенчани в първия кръг на Балканската лига обаче е показателна за равностойността на отборите в регионалната надпревара и очакваните оспорвани срещи, включително и гостуването на Левски утре на ОКК Белград.