Турция ще бъде готова и ще може да приеме мачовете си от груповата фаза на Евробаскет 2017. Това потвърди по-рано днес президентът на ФИБА Европа Тургай Демирел на специална пресконференция в Истанбул.

“През последните две седмици проведохме много разговори относно неуспешния опит за преврат в Турция. Убеден съм, че това няма да попречи на провеждането на Евробаскет 2017. Нашите партньори и отделните федерации вече обявиха подкрепата си за нас, въпреки ситуацията в страната. Все още има много време до началото на първенство, но съм убеден, че ние, Финландия, Израел и Румъния ще се справим блeстящо”, сподели Тургай Демирел, цитиран от bball.bg.

13 отбора вече имат осигурено място на Евробаскет 2017. Това са Турция, Финландия, Израел и Румъния като домакини, както и първите девет от първенството на Стария континент отпреди година. Това са Испания, Литва, Франция, Сърбия, Гърция, Италия, Чехия, Латвия и Хърватия. Останалите тимове ще бъдат определени чрез квалификации, които стартират на 31 август.