"Не е лесно да говоря след такъв мач, но всички сме доволни от победата. Задържахме шансовете си да продължим и да изпълним мечтата ми да отидем в Берлин", заяви селекционерът на националния тим на България по баскетбол Росен Барчовски след успеха над домакините от Грузия на Европейското първенство по баскетбол за мъже.

"Благодаря на всички играчи и на колегите ми. Това е много добре, но не сме приключили. Трябва да се възстановим. Ако играем като днес, можем да спечелим още една или два мача, никой не знае", каза още той.

"Александър Везенков е много важен за отбора, лидер в Евролигата, с оферта от НБА, но не е само той. Забравих за кажа, че имам само един проблем с този отбор – Везенков и Бост не искат смята, а да играя 50-60 минути. Нищо специално не сме правили в подготовката за този мач. Някой път думите на треньора са много важни, някой път не може да ги уцели, но днес ми се получи. Използвах празника на Съединението и това им казах. В името на този ден да бъде заедно", добави Барчовски след успеха в "Тбилиси Арена".