Ръсел Уестбрук влезе в продължителен словесен спор с фен по време на загубата на неговия Лос Анджелис Клипърс като домакин на Денвър Нъгетс със 104:113 в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Съдийката Лорън Холткамп се приближи и застана между Уестбрук и местата за публиката в последните 30 секунди на двубоя. Двама служители по сигурността също дойдоха край терена, докато бившият играч на Клипърс ДеАндре Джордан изглежда призова развълнувания Уестбрук да се отдръпне от ситуацията.

Мъж от публиката на местата край терена в "Крипто Арена" сочеше с пръсти към главата си, докато крещеше по посока на Уестбрук.

"Няма да говоря за това, защото не е уместно", отговори Ръсел Уестбрук на въпрос какво му е извикал запалянкото.

"Жалко е, че в днешно време феновете могат да казват каквото си искат. Аз просто защитих себе си. Лично аз няма да позволя подобно нещо и няма да го подкрепям", добави баскетболистът на Лос Анджелис Клипърс.

През миналия сезон Уестбрук и привърженик на Финикс Сънс влязоха в разгорещен спор на полувремето по време на гостуването на Клипърс в плейофите. Баскетболистът имаше друга гневна размяна на реплики с фен край терена по време на мач в Милуоки през декември 2022 година.

"Уважението е голямо нещо, което много ценя, така че, когато тази граница бъде прекрачена, аз не позволявам повече. Защитавам тази позиция от години и сега синът ми е достатъчно голям, за да знае какво става и да ме попита какво значи това или онова", обясни Ръсел Уестбрук след снощния двубой с Денвър./БТА