Голямата звезда на българския баскетбол – Александър Везенков, беше изключително щастлив сред успеха на „лъвовете“ с 92:80 над Грузия, като по този начин България съхрани шансовете за класиране за осминафиналите на ЕвроБаскет 2022.

"Това беше един финал за нас. Знаехме, че ако паднем всичко приключва. Влязохме много мотивирани. Знаехме, че отборът на Грузия е много силен под коша, много амбициран и мотивиран за мача", заяви Везенков.

LAP.bg
100 снимки

"Мисля, че като отбор играхме много добре, особено в нападение и мисля, че за три части Дий Бост ни носеше на гръб и ние помогнахме с каквото можем. Сега вече критиците към него може да питат дали е тук и дали физиономията му говори. Аз не познавам чужденец, който да е играл за националния отбор 6 години. Прави му чест. Всеки човек има спадове и хубави моменти, но това момче е тук, бори се и без него днес нямаше как да победим", каза още Везенков.

"Мога да кажа, че отборът на Грузия не е толкова квалитетен колкото този на Черна гора, Турция и Испания. Ние се опитахме, сборихме се. Взеха ни отново много борби, но това е, просто нямаме. Старахме се, всички момчета, които днес влязоха помогнаха много. Остава един финал, каквото стане. Ние имаме 24 часа, утре може да е последният мач и няма да къде да се пестим. Ако Дай Боже победим, всички ще сме доволни", добави звездата на Олимпиакос, а на въпрос за своето представяне, той отговори:

LAP.bg
26 снимки

"Днес не съм доволен, мога повече, но мисля, че и умората си каза малко думата накрая. Но съм много доволен, че победихме. Това е отборен спорт и когато побеждаваме, всички сме добри. Трябва да се съберем, много беше тежък мача, а утре да видим какво може да направим срещу един много добър отбор, с добър треньор и състезатели, които играят заедно. Ще бъде много трудно, но трябва да се борим докрай. Аз не се крия от проблемите, а критиците няма какво да ме мотивират. Станимир Маринов ни обедини, защото нямаше късмет, а много искаше да играе. Знаехме, че в предишните мачове не играхме на максимума, но днес дадохме всичко от себе си. Утре отиваме без напрежение и каквото стане. Ние в нападение играем много добре от началото на Европейското, а утре трябва да се хвърлим за една последна битка и се надяваме да не е последна“, завърши Везенков.