Шведската баскетболна федерация обърна специално внимание на трима български национали преди мачa с България от квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Срещата е утре от 20:00 часа българско време в "Партиле Арена".

Коди Милър-Макинтайър, Павлин Иванов и Алекс Симеонов привлякоха вниманието на шведите и от баскетболната федерация на Щвеция коментираха част от успехите им.

"Кой е Коди Милър-Макинтайър? Талантлив състезател, който е играл в Андора, Франция, Турция, Русия, Лигата за развитие на НБА и сега - в Испания. Преди около година му бе предложено да играе за България. Показателите му са впечатяващи и в неговата игра няма нищо екстравагантно. Той винаги подава в точния момент, не прави грешки и има компактна и сигурна стрелба. Милър-Макинтайър се възползва от това, което защитата му предоставя. Мелвин Панцар и Дейвид Хук трябва да направят нещата трудни за него, като тяхната защита може да реши мача", пишат в превю на сайта си.

"И докато шведското внимание е приковано изцяло върху натурализирания американец, има сериозен риск за това Павлин Иванов или Алекс Симеонов да капитализират някои от възможностите пред тях. Те обикновено стрелят често и без страх, като в предварителните квалификации успеваемостта им бе ужасна", добавят още от федерацията.