Мъжкият национален отбор по баскетбол на България замина за Швеция, където в четвъртък (22 февруари) гостува на домакините в първи мач от квалификационната група за Евробаскет 2025.

Тимът тръгна рано тази сутрин с 13 баскетболисти, а в София остана единствено Симеон Лепичев, който е с контузия в глезена.

Селекционерът Росен Барчовски и неговите помощници ще избират между следните играчи за мача с Швеция: Павлин Иванов (Сибиу, Румъния), Димитър Димитров (Балкан), Андрей Иванов (Черноморец), Константин Костадинов (Аликанте, Испания), Христо Захариев (Черноморец), Деян Карамфилов (Рилски спортист), Венцислав Петков (ЦСКА), Георги Боянов (ЦСКА), Константин Тошков (Спартак Плевен), Мирослав Васов (Рилски спортист), Йордан Минчев (Балкан), Иван Алипиев (Латина, Италия) и Коди Милър-Макинтайър (Баскония, Испания).

Двубоят Швеция – България предстои утре от 20:00 часа българско време.

Във втория си мач от квалификационния прозорец България ще посрещне световния шампион Германия в първото си домакинство от пресявките за Евробаскет 2025. Двубоят ще се играе в неделя (25 февруари) от 17:00 часа в „Арена Ботевград“.

Желаещите да закупят билет онлайн, могат да направят това от днес (21 февруари) в уебсайта на БК Балкан.

Касите на „Арена Ботевград“ ще бъдат отворени на следните дати и часове за тези, които искат да закупят своя билет на място:

23 февруари - от 10:00 до 17:00 часа

24 февруари - от 10:00 до 14:00 часа

25 февруари - от 14:00 часа до началото на срещата

В деня на мача, по изискване на МВР зрителите, които са си закупили билети, ще бъдат допуснати в залата след 15:00 часа.

Цената на билета е 10 лева, а за деца до 12 години достъпът е безплатен.

Баскетболните школи от цяла България, които предварително са се организирали и са се свързали с ръководството на „Арена Ботевград“, в лицето на Деян Николов, също могат да гледат двубоя безплатно.

"Да подкрепим България срещу световния шампион", призоваха от централата по баскетбол.