Българският национал Коди Милър-Макинтайър беше един от главните "виновници" за успеха на представителния ни тим срещу Германия в квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Гардът на Баскония даде обширно интервю пред basketnews, в което акцентът беше Александър Везенков. Ето какво сподели американецът с български паспорт за крилото на Сакраменто и играта му с него.

„Искаше ми се да имаме повече време заедно за тренировки с него, защото той не взе участие в първия мач срещу Румъния в предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025. Играех с топката повече срещу румънците и успях да се справя добре, но когато Везенков се присъедини към отбора и видях на какво е способен в нападение, нямах никакви проблеми той да поема отговорност да реализира. Думите ми към него бяха - „Ще се опитвам да овладявам борби, да играя защита, аз дори няма да стрелям“. Мисля, че в мача срещу Португалия през февруари миналата година той вкара 30 точки. Беше лудост, неговата увереност, колко бързо освобождава топката от ръцете си при стрелба и възможността да реализира. Искаше ми се да имаме повече време, в което да играем и тренираме заедно, защото смятам, че двамата щяхме да сме много трудни за опазване на пик енд рол, ако сме агресивни.

startphoto.bg
60 снимки

Харесва ми да играя с него. Определено ми се искаше да дойде и помогне в последните мачове, но това няма как да се случи заради НБА и контузията му в момента. Надявам се, в следващите „прозорци“ тази възможност да се осъществи“.

Ако трябва да съм честен, начинът, по който винаги мисля, е ден за ден и мач за мач. Все още не мисля колко далече може да стигне националният отбор на България. Имам още много работа преди това от гледна точка на сезона в Лига Ендеса и Евролигата. Предстоят ни още два игрови прозореца, в първият от които трябва да се изправим срещу Черна гора два пъти. Този отбор е много добър и разполага с доста добър гард в лицето на Кендрик Пери.

Предстоят ни двубои с Германия и Швеция, така че имаме още работа за вършене преди да мислим как можем да се конкурираме с другите отбори, когато Везенков дойде. Смятам, че когато той и аз играем заедно в националния отбор, всеки друг тим ще има едно наум срещу нас. Той е голямата звезда, не аз, но ще играя много здраво. Енергията, усилията и концентрацията, която ние ще предадем, както и останалите играчи, тогава всеки ще играе много добре и с увереност. Когато Саша е част от отбора, това дава повече енергия и спокойствие на останалите, както и смисъл да се борим за нещо повече. Това е баскетболът, всичко може да се случи.

Винаги тая злоба в себе си, правя това в повечето време, независимо какво стане през този сезон. Да кажем, че Баскония стане шампион на Испания и спечели Евролигата, през следващия ще съм ядосан за нещо, било то заради някакви ситуации или нещо, което треньорът ми е казал. Може би хората вече не ме смятат за аутсайдер, но моята настройка е да играя като такъв. Това е и единственият начин, по който мога да го правя.", заяви гардът.