Капитанът на националния отбор по баскетбол на България Чавдар Костов обяви, че Евробаскет 2022 в Грузия е било последното му участие с държавния тим.

„С изключение на първите два мача мисля, че влязохме в някакъв ритъм. Успяхме да играем малко по-добре и малко по-здраво да стоим на терена. Щеше да е хубаво последният ми мач за националния отбор да е в Германия. Със сигурност този турнир ми беше последният за националния отбор“, заяви Костов след двубоя с Белгия, с който България отпадна от Европейското първенство.

„Липса на концентрация, изпуснахме ключови стрелби накрая. Те играха доста бързо, вкараха ни много точки на контраатака и мисля, че с това спечелиха мача. Не можахме да отговорим на тяхното темпо, не се връщахме достатъчно бързо в защита. Имахме много неорганизирани нападения, които не бяха сполучливи“, каза още 34-годишният баскетболист.

„На терена не си личеше, че има някаква чак такава умора, но може би наистина след вчерашния мач това ни е попречило да бъдем на 100 процента. Но това със сигурност не е оправдание. Бяхме близо но не успяхме просто. Имахме в решаващи моменти, когато бяхме на 2-3 точки от тях, много неорганизирани нападения. Вследствие на това те ни направиха няколко контраатаки и затова резултатът е такъв“, добави Чавдар Костов.