Баскетболният национал на България Чавдар Костов бе категоричен, че отборът трябва да отговори подобаващо на играта на противниците си на Европейското първенство в Грузия, за да стигне до успех.

„Отборът на Турция не игра толкова бързо. Тяхната игра горе-долу ни допадаше, просто пак бяхме много меки в защита. Както виждате отново ни вкарват над 100 точки. Когато се научим да пазим малко по-добре, може би резултатът ще бъде по-различен“, каза капитанът на българския тим след загубата от Турция с 87:101 във втория ден на турнира в „Тбилиси Арена“.

„Те оставаха сами и е нормално да вкарват, все пак са играчи от Евролига, от НБА. Ние ги оставяхме сами и те вкарваха, и затова резултатът е такъв“, добави Костов.

„Надявам се да успеем да се представим по-успешно в защита в следващите мачове. Днес беше малко по-добре от предния мач. Пробвахме различни видове защити, но просто те вкарваха много. Надявам се с другите отбори да бъде малко по-различен резултатът. Срещу Черна гора трябва да бъдем доста агресивни и твърди. Просто трябва да отговорим на играта на другите отбори“, завърши Чавдар Костов.