Капитанът на националния тим по баскетбол Чавдар Костов си пожела тимът да играе добър баскетбол на европейското първенство в Грузия и да се превърне в приятната изненада.

Костов е един от двамата в българския тим заедно с Александър Янев, който бе в тима и при предишното участие на Евробаскет през 2011 година.

"Щастлив съм да бъда отново на европейско първенство след толкова много години. Мисля, че всички в тима са доволни, че сме на такъв голям форум. Нашата цел е да покажем, че можем да играем добър баскетбол и да бъдем голямата изненада на този турнир", каза Костов.

"Направихме много добра подготовка през лятото. Имахме почти един месец, в който да се подготвим както физически, така и тактически. Мисля, че сме готови за първия мач, но все още има време до него. Всички, които са в отбора, са заслужили мястото си да бъдат тук. Познаваме треньора много добре, работим заедно от дълги години. С него бяхме и на предишното ни участие на европейското първенство и направихме добри мачове, взехме две победи. Тогава не преминахме първата фаза на Евробаскет, но се надявам, че това ще се случи сега", добави още крилото.

"Това, което мога да кажа на моите по-млади съотборници като съвет, е да се забавляват. Не всеки ден можеш да играеш на Евробаскет. Трябва обаче да сме готови да дадем всичко от себе си", завърши Чавдар Костов.