Старши треньорът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски постави за цел класиране за втората фаза на европейското първенство по баскетбол, която ще се проведе в Германия.

"Лъвовете" започват участието си на шампионата на Стария континент в четвъртък с мач срещу световния шампион Испания.

"Много говорих преди това първенство. Иска ми се играта на отбора да говори на терена. Какво казвам аз няма никакво значение. Ясно е, че сме в позиция на аутсайдери. Надявам се да опровергаем това на терена и вярвам, че ще се случи", каза Барчовски.

"Това ми е трето европейско първенство. При предишните два случая бяхме много близо до преодоляване на първата фаза, но не успяхме. Силно вярвам, че това сега ще се случи. Харесвам много Германия и искам да отидем там. Усеща се напрежение в тима по време на тренировки. Но аз предпочитам да има напрежение по време на заниманията и да се забавляваме по време на мачовете. По лошият път е да се забавляваме на тренировки и да има напрежение на мачовете", допълни специалистът.

Барчовски завърши с това, че все още е притеснен от това, което видя при победите над Кипър и Румъния в европейските предквалификации през миналата седмица, но вярва, че момчетата му ще успеят да разсеят съмненията му. 

"Все още имам същите притеснения, които имах и след мача с Румъния. Надявам се да се изпарят след утрешния мач с Испания."