Легендарният гард Хуан Карлос Наваро търпеливо отдели 45 минути за журналистите след мача на Испания с Венецуела, а разговорите приключиха малко преди полунощ.

37-годишният каталунски гард от Сан Фелиу де Йобрегат накрая бе любезен да поговори и с кореспондента на BGbasket.com за младия си колега в Барселона Александър Везенков.

Наваро изигра мач номер 240 с националната фланелка и задмина друга голяма фигура – Хуан Антонио Сан Епифано – Епи.

Срещу Венецуела баскетболистът завърши с 9 точки и 2 асистенции за 13 минути. На почивката 192-сантиметровият гард бе изненадан с оргомен букет и специално честване. 

-Какво от честването ви развълнува най-силно?

- Нещо подушвах, че ще ми организират. Щом на игрището влезе семейството, което те търпи ежедневно в добри и лоши моменти, е голяма емоция. Не се вълнувам много от рекорди, но осъзнаващ, че този чак е плашещ – толкова години да се раздаваш и печелиш, и като капитан...малко хора могат да се похвалят с това. Но и да ми подобри някой рекорда, ще е добре дошло.

- Виждате ли прогрес у Александър Везенков от идването му в Барселона?

- Мисля, че Саша ни изненада всички тази година – винаги успява да се възползва от възможностите, които му се дават. Много млад играч е, но с огромно желание за работа и развитие. Първи идва и последен си тръгва от тренировки, това е важно за еволюцията ти. Разбрах, че е играл страхотно за националния ви отбор и има страхотно бъдеще, ако така продължава.

- Пита ли ви за тънкости на играта?

- Е, говорим си за всичко, той напредва с испанския, разбира се, когато трябва, му казвам неща.