Словенецът Горан Драгич, който е сред най-популярните европейци в НБА и носи екипа на Маями Хийт пристигна с националния тим на страната си в София за утрешната европейска квалификация срещу България в Ботевград.

Двубоят е събота, 3-и септември от 18 часа в Арена Ботевград.

Драгич и съотборниците му пристигнаха в отлично настроение и с усмивка се спря пред очакващите го български журналисти.

„Знаем, че сме фаворити в групата, но няма да е лесно. Трябва да показваме всичко от себе си във всеки мач и знаем, че утре ни чака ново предизвикателство. Знаем, че България е добър отбор, особено вкъщи. Имате чудесни играчи, отлични стрелци и играете като отбор. Няма да ни е лесно и трябва да играем на ниво през целия мач“, коментира Горан Драгич и продължи:

„Мисля, че три отбори ще се борят за първото място – ние, Украйна и България. Може би Косово все още не е това ниво. Още повече, че и четири втори отбора отиват на Европейското, така че всеки мач е много важен.“

източник: Gulliver/GettyImages

На въпрос какво е за него за играе за националния тим на страната си, предвид факта, че много играчи от НБА на неговото ниво предпочитат да почиват през лятото, Драгич отговори:

„За мен е привилегия. Това е родината ми, дала ми е всичко и аз съм горд, че мога да я представям – родината си, семейството си, приятелите си. Играчите понякога се оказват в различна ситуация, но за мен е привилегия.“