Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков обяви, че България има своите шансове, въпреки наглед трудната квалификационна група за Евробаскет 2017. България попадна в група Е, заедно с отборите на Украйна, Словения и Косово, като за шампионата на континента се класира първият и четири от най-добрите втори отбори в групите.

„Ясно беше още в началото, че няма да се паднем в група с Македония, Албания и Унгария, но щеше да бъде хубаво. Ще се готвим по същия начин и ако се беше паднала друга група. Искаме да се класираме. Няма разлика. Практиката показва, че и в силна група, и в малко по-слаба, имаме нашите шансове. Преди в групата със Сърбия и Италия, шансовете ни бяха дребни, но ние успяхме, така, че предварително трябва да видим кой кой е," заяви Глушков пред BgBasket.com.
 
"Словения са много добър отбор, както и Украйна, но трябва да видим какви са съставите им сега.  Ще дадем най-доброто, пък каквото стане. Най-важното е сега да съберем отбора и играчите да бъдат мотивирани,“ обясни Глушков.

България все още няма национален селекционер при мъжете.