Финландският град Тампере официално бе посочен за домакин на една от групите на Евробаскет 2025 при мъжете, обявиха от Международната федерация по баскетбол (ФИБА).

Местната „Тампере Дек Арена“, която бе открита през 2021 година, ще бъде една от залите, които ще приемат мачовете от груповата фаза на шампионата. Финландия е съдомакин на 42-ото издание на първенството на Стария континент при мъжете заедно с Кипър, Латвия и Полша.

Тампере ще бъде домакин на Евробаскет за втори път в историята, като предишният път бе заедно с Хелзинки през 1967 година. Финландската столица пък бе домакин на мачове от груповата фаза на турнира и през 2017 година.

„Турнирът в Хелзинки беше истински баскетболен празник, който ще се помни дълго“, заяви директорът на местния организационен комитет Ари Тамиваара.

„В последните години Тампере показа, че е способен също да организира висококачествени събития. „Тампере Дек Арена“ е удобно разположена в центъра на града и осигурява отлични логистични възможности“, добави Тамиваара.

Националният отбор на Финландия за мъже за последно игра в Тампере в квалификациите в зона Европа за Световното първенство през 2023 година.

Автор: Кремена Младенова, БТА