Отборът на Черно море Еврохолд се класира за финала в турнира за Купата на България по баскетбол, след като победи на полуфиналите в Самоков тима на Левски със 76:72 след продължения.

Срещата започна отлично за играчите на Спас Натов и те поведоха с 13:6, а след края на първата четвъртина водеха с цели 12 точки – 24:12. „Сините” подобриха играта си през втората четвъртина и успяха да намалят разликата, като двата тима се оттеглиха на полувремето при резултат 37:35 за Черно море Еврохолд.

Третата четвъртина беше отново за баскетболистите на Любомир Минчев и тя приключи при резултат – 54:48. Последната част вървеше кош за кош, като накрая на срещата Левски имаха шанс да изравнят, но стрелбата от фаул им изневери. Когато всички вече си мислеха, че варненци са вече финалисти, Асен Великов направи нещо невероятно и прати мача в продълженията.

Бившият състезател на Черно море отбеляза тройка със сирената и направи резултата 66:66. Черно море Еврохолд обаче успя да победи в продълженията със 76:72 и се класира за финала на турнира за Купата на България, където ще срещне победителя от другия полуфинал, в който на паркета излизат шампиона Лукойл Академик и ЦСКА Интерлоджик.

За Левски най-добре се представи Стефан Георгиев с 14 точки, а за победителите най-резултатен бе Брайс Шелдън с 22 точки. Левен Белберов добави 14 точки, Аугустинас Витас се отличи със същия точков актив, а Тед Галуей вкара 12 точки.