Шампионът Дунав 8806 Русе е домакин на лидера във временното класирането на Националната баскетболна лига Нефтохимик 2010 Бургас в дербито от 10-ия кръг. Срещата е утре от 18.30 часа в зала "Дунав" в Русе.

Двубоят ще бъде предизвикателство за русенки, които през изминалата седмица пропътуваха над 4 хиляди километра за два мача - с Динамо Курск от турнира Еврокъп и с Монтана 2003.

“Искам да поздравя момичетата, че след дългото пътуване до Курск, после и до Монтана, успяха да намерят сили да преборят умората и да играят на ниво. Възхитен съм от поведението на отбора и от волята за победа, която показаха и в двете срещи”, заяви старши треньорът на шампионките Георги Божков.

“Взели сме всички мерки за психическо и физическо възстановяване. Притеснявам се единствено натрупаната умора да не се отрази на играта ни точно в утрешното дерби. Нямаме време да изготвим специална тактика, имаме само една тренировка преди срещата с Нефтохимик 2010. В хода на играта ще трябва да намерим противодействие Ашли Гейл, Олга Дубровина и Тани Робинсън”, добави Божков

Водещата реализаторка на отбора Кристина Сантяго очаква победа срещу Нефтохимик Бургас. “Имахме малко време да си починем физически и психически - само един ден, но въпреки това сме много доволни от изминалата седмица. Да играем срещу отбор като Динамо Курск беше много вълнуващо. Ние се раздадохме, а атмосферата в залата беше страхотна - публиката ни подкрепяше и ни аплодира. Планът е утре да спечелим”, коментира Сантяго.