Един от лидерите на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Перо Антич заяви, че се надява тимът му да завърши без загуба първенството и да триумфира с титлата. Македонецът, който има и български паспорт разкри, че има договор за още два сезона със „студентите”, а според него шансовете на финала евентуално срещу Левски са 50:50. Перо Антич получи приза за баскетболист Номер 1 на месец април в класацията на bulgarianbasket.com и Пресклуб България.

„Много съм признателен за наградата и я посвещавам на целия отбор, защото без отбора, нямаше как да я заслужа. Надявам се да продължим без загубен мач и да триумфираме с титлата след пет мача. Планът е да завършим в три мача с Рилски спортист. Ако играем както вчера като отбор, няма как да загубим мач. Да, те са отслабени от отсъствието на Груев, той е от най-силните в първенството, а им липсва и центърът Бърджис. Но пак казвам, ако играем нашата си игра, няма как да паднем”, коментира Антич, а по повод очаквания сблъсък с Левски каза:

„Шансовете са 50:50. Ако си играем нашата игра, Левски не може да ни бие. Ако ние не играем нашата си игра, Левски използва това и побеждава. Левски е много класен отбор, има класен треньор, така че се надявам на три победи срещу тях.”

„Имам договор за още две години. Има клауза при плащане на определена сума да напусна. Още нищо не се знае. Сега мисля само за завършека на сезона. За да играем в УЛЕБ, трябва да сме шампиони, така че мислим за следващите мачове. Имах оферти от Испания, Италия и Украйна, но аз имах някои недовършени работи в ЛукОйл от първия сезон. А и съм голям приятел с г-н Валентин Златев и Сашо Везенков, така че нямаше как да не дойда в ЛукОйл. И въпреки, че другите предложения бяха по-силни, тук ми беше по-добре”, завърши Перо Антич.