Тримата нови американски състезатели в баскетболния Левски бяха единодушни, че са впечатлени от организацията и професионализма, с които се работи в клуба. Арън Харпър, Доналд Коул и Джейсън Смит споделиха, че са останали очаровани от София и имат амбиции да спечелят шампионската титла със „сините”.

„Щастлив съм да съм тук. Не знаех много неща за България преди да дойда. Много ми харесва в София, момчетата в тима също са много добри. Треньорът ни отдава голяма страст в мачовете, но все пак трябва да започне сезона”, коментира Арън Харпър, от който се очаква да е лидерът на тима през годината. Харпър, който е играл във Франция миналия сезон, заяви: „Готов съм да бъда лидер. Знам, че треньорът иска това от мен. Обичам върху мен да пада отговорността. Мисля, че ще се справя.”

Друг от американците Джейсън Смит, който лекува стомашно разстройство преди старта на Левски в Балканската лига в събота, каза: „Всички са приятелски настроени. Левски трябва да спечели титлата и затова дойдох тук. Тренираме здраво. Всичко е много професионално в клуба. Готов съм за началото на сезона.”

Бившият играч на съперника на „сините” в събота македонския Фени Индустри – Доналд Коул заяви: „Имах шанс да играя срещу Левски с тима на Фени Индустри, а сега съм тук. Знаех, за какво става въпрос. Още от летището, където ме посрещна Тити, останах доволен от организацията. Чувствам се като у дома си. Готов съм да спечеля шампионската титла. Очаквам да играя добре в събота. Те ще искат да спечелят, защото аз съм тук, но при мен е същото. Те ще се фокусират върху мен, но това ще даде шанс на останалите ми съотборници.”