Центърът на Рилски спортист Трей Портър заслужи отличието за Най-полезен баскетболист в редовния сезон на Националната баскетболна лига за мъже Американецът записа среден коефициент на полезно действие от 25,3, като е взел участие в 24 мача до момента, 22 от които като титуляр в петицата на Людмил Хаджисотиров. Той има средно по 23 минути на мач, в които е вкарал над 77% от стрелбите си. Портър хваща средно по 9,8 борби на мач.

Гардът на Ямбол Джеремая Пейдж, който ще ебъде съперник на Портър в четвъртфиналния плейоф, пък е най-добър реализатор. Пейдж има средно по 19,3 точки на мач при стрелба от 48,2% в 24 мача.

Двама състезатели на Шумен, който приключи участието си в шампионата, заслужиха три от индивидуалните отличия за редовния сезон.

С две отличия в първия си сезон в България се сдоби Маркъс Майърс. Той е най-добър подавач със средно 6,2 асистенции на мач, а завършва сезона и с най-много отнети топки средно на мач – 2,4.

Най-добър борец след редовния сезон пък е сръбският му съотборник Деян Биелич с 12,7 овладени отскочили топки средно на мач.