Знаменитата българска баскетболистка Пенка Стоянова е получила персонална покана от Европейската федерация по баскетбол за участие в честването на "Европейските звезди на седемдесетте години на миналия век". Това съобщиха от община Карлово, откъдето е известната ни спортистка.

Честването ще се състои на 13 март тази година в Москва по време на мача на звездите от женската Евролига.

Европейската федерация е изпратила покани само до 5 бивши баскетболни звезди от Европа. Пенка Стоянова е единствената българка, която ще участва в празника в руската столица.

Тя е двукратен олимпийски медалист от Москва1980 (сребърен) и Монреал1976 (бронзов). Няколко пъти е била включвана в символичната петорка на Европа, три пъти е в състава на европейския отбор, като през 1981-а година е капитан на европейския отбор по баскетбол.

Признанието баскетболистката получава заради успешните си изяви с националния отбор на България и с Марица (Пловдив), с който игра два финала на турнира "Лиляна Ронкети". Тя е почетен гражданин на родния си град Карлово и на Пловдив. 

Кметът на Община Карлово Найден Найденов поздрави знаменитата спортистка за указаната й чест да представи България и родното Карлово.