Президентът на баскетболния шампион на България Лукойл Академик Валентин Златев заяви след спечелената купа на България от страна на „студентите”, че е изключително доволен от този факт, както и от триумфа на ЛукОйл Нефтохимик при дамите вчера.

Освен това босът сподели още, че не е отстъпил от позицията си относно националния отбор, но въпреки това каза, че все още никой не е спрял от участие. Преди известно време Влаентин Златев бе категоричен, че няма да позволи на баскетболистите си да играят за националния тим, докато помощник на Гершон е Тити Папазов.

„Не може да не съм щастлив, след като в два поредни дни мъжкият и женският ни тим взеха купата на България. Поздравявам и двата отбора и треньорските им екипи. Амбициите ни остават големи. Ще има повече български играчи, които да играят на терена, когато повече деца влизат в баскетболните зали”, заяви Златев.

„Що се отнася до бъдещото Общо събрание на федерацията, тази вечер имам среща с заместник председателя на Черно море Симеон Варчев и ще обсъдим въпроса за евентуална кандидатура. Ще се консултирам и с ръководството на нашата спортна агенция, както и с ръководството на двата ни клуба, и със сигурност ще имаме своя позиция. Не смятам обаче, че Владимир Боянов е най-подходящият кандидат, без да имам нищо лично”, добави президентът на ЛукОйл.

По повод потвърждението на Пини Гершон, че ще работи с Тити Пазов, Златев каза, че позицията му остава непроменена, както и че няма нищо против Пини Гершон: „Аз още никой не съм спрял, има време до сбора на националния.”