Босът на баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик Валентин Златев изгледа успеха на своя тим от трибуните в Ботевград.

„Нито една загуба по време на шампионата, това се случва за първи път в историята на баскетбола у нас, така че не мога да не бъда доволен. Поздравявам момчетата с поредната шампионска титла. Поздравявам и баскетболистите на Балкан Ботевград мисля, че те напълно заслужават сребърните медали. Играха достойно и добре през целия шампионат. Това, което се случва днес в Ботевград е добър пример как трябва да бъде подпомаган спорта и това трябва да бъде пример за цялата страна. Догодина ще гоним по-добро класиране в Европа. Винаги съм казвал, че Тошко е роден шампион, така че му пожелавам още много купи да вдига. С ЛукОйл естествено, това не се обсъжда даже.

“Атмосферата беше страхотна. Направихме добър сезон, като играхме добър баскетбол през цялата година. Играчите издържаха и се представихме на ниво. Както запознахме, така и завършихме. Трябва още много да се работи. Сега първо ще поздравя момчетата, после ще празнуваме и като си починем можем да говорим за следващия сезон”, коментира старши треньорът на ЛукОйл Академик Желко Лукаич.

„Тази година разликата беше огромна. Днес се срещнах с Шай Щрикс и Роберт Гергов, за да говорим за Балканската лига. Нещата са доста сложни. Първата причина е, че ние участваме в УЛЕБ и мачовете се играят във вторник. Имам тяхното уверение, че можем да изиграем първите мачове извън България, а после другите, но календарът е доста труден. Въпросът остава открит. Говорили сме с Желко още януари, но оставихме преговорите за след първенството. Ние сме доволни от неговата работа и е въпрос на дни да водим преговори”, сподели спортният директор на шампионите Сашо Везенков.