Бившият баскетболист на Спартак МВР Бобан Билбия отново ще играе под ръководството на Георги Младенов. Сръбският център подписа договор за една година с водения от Младенов Балкан Ботевград.

Двамата бяха заедно в състава на „полицаите” през сезон 2004/2005, като записаха най-големия успех за тима през последните години, достигайки финал в Южната конференция за Еврокупата на ФИБА.

През последните две години Билбия се подвизаваше в румънската елитна дивизия, където игра за Орадеа. За 24 мача през годината той има средно по 12.7 минути на среща, в които е реализирал 5.1 точки и е овладявал 2.2 борби.

24-годишният Билбия е играл в родината си за Железничар (Чачак). Той е висок 207 сантиметра и тежи 115 кг., и може да играе както като тежко крило, така и като център.

В Балкан, Билбия ще се събере с бившия си съотборник в Спартак МВР Бойко Миленков, който премина в Ботевград от Дунав (Русе) по-рано през лятото.

Междувременно стана ясно, че ветеранът Дуейн Мортън ще носи екипа на Балкан и през следващия сезон. За разлика от него, Павел Нойков предпочете оферта от Русе и от догодина ще играе в крайдунавския град. Димитър Димитров пък реши окончателно да сложи точка на професионалната си кариера.

Все още не е ясно бъдещето на братята Иван и Любомир Лилови, които през последния сезон бяха в Балкан като преотстъпени от Лукойл Академик. Най-вероятно само един от тях ще продължи да играе за „зелените”.

Подготовката на Балкан за новия сезон започва на 1 септември. През 2006/2007 година отборът записа престижното четвърто място в крайното класиране на елитната ни мъжка дивизия.