Легендарният баскетболист Георги Младенов е един от помощник треньорите в новия щаб на Тити Папазов в националния отбор на България. Вчера Младенов бе на първия лагер сбор преди началото на подготовката за допълнителните квалификации за Евро 2007. Младият специалист сподели: „Трябва да свършим точно това, което смятаме, че трябва да свършим. Оттук нататък, ние не можем да променим това, което ще свършат другите отбори. Ясно е, че ще си оставим сърцата на игрището. Няма нищо страшно. Скачаме, най-много можем да успеем.”

Младенов изрази увереност в способностите на отбора: „Аз съм убеден, че направим ли каквото трябва, момчетата на мобилизирани, ако всички дадат максимума от себе си, поне ще има нещо ново, което ще зарадва хората, които са дошли да гледат баскетбол. Ако не успеем, което ми е трудно да помисля, ще бъде не защото ние не сме си свършили работата, а защото и другите отбори се подготвят.”

Той завърши: „Оптимист съм, и то не умерен. Смятам, че за нас ще бъде много добре, ако стигнем до квалификацията в Испания. Ако дотам го докараме, смятам, че ще сме си свършили работата не на 100, а на 300%. Времето ще покаже дали ще бъдем на прав път или не.”