18-годишната баскетболистка на Рилски спортист Кристина Пейчинова бе гост в рубриката „Пет въпроса към…” в официалния сайт на клуба. Пейчинова сподели, че в отбора вече мислят за следващия сезон, след като приключиха тази спортно-състезателна година на последното седмо място в Националната лига при жените с 2 победи и 22 загуби.

„Настроението в отбора е добро, като се има в предвид не толкова успешното представяне на отбора в НБЛ. Аз продължавам с индивидуална подготовка, защото като домакини на Европейското първенство U20 тази година от нас се изисква максимално добро представяне”, казва Кристина Пейчинова пред rilskibasket.com.

Имахте ли по-високи цели поставени от ръководството на БК Рилски Спортист?

Определено текущият резултат не оправда очакванията. Ръководството има за цел да развива баскетбола в Самоков, а високите цели са предпоставка за доброто развитие. Ние гледаме напред към следващия сезон, ще тренираме здраво и дано представянето ни се подобри в пъти повече от предходното.

Какви са твоите цели и амбиции за следващия сезон?

Моите лични цели и амбиции са да се развивам постоянно като отделна единица, а с това да помогна на отбора. След първото място в А група преди две години ни беше казано: Върхът никога не се достига. Той само се преследва! Така че, не ми остава друго освен да продължавам да тренирам и да се боря за по-добро представяне както в клубния, така и в националния отбор.

На коя позиция на игрището се чувстваш най-комфортно?

Най-добре се чувствам, когато играя на позиция крило. Тогава съм най-сигурна и готова да се опитам да отбележа в коша на съперника. Компанията на съотборничките ми след добре изигран мач също ме прави много щастлива.

Кажи ни нещо което никой не знае за теб?

Нещото, което почти никои не знае за мен е, че имам страшна предстартова треска. Старая се никога да не ми личи и само съотборничките ми знаят за това.