Председателят на ОСК Левски Стоян Хранов обяви, че женският баскетболен отбор на "сините" ще продължи участието си в първенството на България. Според Хранове нереално женският тим на Левски, който има толкова голяма спортна история, да спре да съществува.

"Ще загубим служебно две срещи в първенството, но след това ще участваме", каза още Стоян Хранов пред БТА.
"Вече водих няколко разговора за бъдещето на представителния женски състав на Левски. Новини около отбора ще има в понеделник", допълни още Хранов.

„Сините” баскетболистки не стартираха в женския шампионат на България, след като от ръководството уведомиха със специално писмо федерацията, че няма да участват във вътрешното първенство при дамите през този сезон.

Твърдението, обаче поражда известно несъответствие, тъй като според член 6.17. от Наредбата на БФБаскетбол за държавните първенство при мъжете и жените при втора служебна загуба отборът автоматично преустановява участието си в първенството.

АДМИНИСТРАТИВНИ ИЗИСКВАНИЯ

6.17. Представителен отбор на БК, който е допуснал втора служебна загуба, поради неявяване или напускане на среща, независимо дали е в ДП или Купа България, преустановява участието си в ДП и/или Купа България като заема последно място в групата, в която е участвал по време на втората допусната служебна загуба и не получава точки за финансиране от ДАМС."